RC Klub (Miskolc) BelépésKépek

R (7).jpg

Építés, Technológia

Látogatóink:

Oldalainkat 78 vendég böngészi
Tartalom találatai : 2377505
MegaSound 9X teljes rendszerkiépítés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Magi István   
2013. január 30. szerda, 17:05

Úja indúl!

Az átépítés után a rádió Magyarul fog beszélni (üzenetek, telemetriás adatok és jelzések beszéd formában is halhatóak)!
A 9XR rádiókba rendkívül kevés a hely, ezért ezekbe nem lehet belerakni!


Íme egy videó az átalakítás eredményéről:

A beszédhangok, események, riasztások programozásáról az ER9X Magyar leírásában olvashatnak bővebben!

Az átalakítás után bármilyen esemény (pl. futóműkiengedés, fékszárny kezelés, motor blokkoltatás, stb.), riasztások (pl. alacsony akkufeszültségek, magassági, gyorsulási, stb.), telemetriás adatok (A1, A2, RSSI, Fuel, GPS, Amper, stb.) adatok felolvastathatóak, megszólaltathatóak! Repülés közben nem kell a kijelzőt figyelni, mindenről hangban értesülhetünk.

A belső átalakítás során a rádió belsejébe kerül egy MegaSound 9X hanggenerátor és egy miniatűr hangszóró.A hanggenerátor microSD kártyával működik (512MB - 4GB tesztelve). A kártyákat FAT16 vagy FAT32-re kell formázni és a file-okat a gyökérbe kell elhelyezni. A kártyán található a beszédszintézis során használt hangok wav formátumban. Ezek a hangok egy kvázi szabványosított táblázat alapján helyezkednek el. Ezt a hangminta szettet fordítottam le Magyarra és tettem letölthetővé.


(Magyar hangszettek)

Ezt a hangminta bázist bárki módosíthatja, kibővítheti! Az ER9X nagyfokú programozhatósága révén ezt nagyon könnyű beilleszteni a rendszerbe.

Figyelem!

A beépíthetőség előfeltétele, hogy a rádión ER9X szoftver (legújabb verziója) telepítve legyen! Nem vállalunk mások által "buherált" rádiókat. A mi általunk átépítetteket természetesen igen (sőt!). Ha nincs a rádión még ER9X, azt is beépíthetjük egy külön megrendelés keretében (bővebb infó itt)!

Több lehetőség közül lehet választani:

I. Teljes rendszerkiépítés. Ilyenkor a miáltalunk épített Megasound 9X hangkártyával a már előre installált ER9X alá beépítjük a hangrendszert. Ehhez mindent mi biztosítunk a microSD kártya kivételével.
További infó email-ben!

II. Csak a Megasound 9X hangkártya + mini hangszóró. Ilyenkor mindenki maga építi ki a belső rendszert. Ekkor egy készre szerelt és tesztelt MegaSound 9X-et és hozzá egy mini hangszórót biztosítunk. A telepítés menete itt a weblapon olvasható!
További infó email-ben!


A beépítés során a MegaSound 9X az alaplapra kerül (elszigetelve) és egy mini hangszóró az eredeti piezo zümmer helyére kerül. Működtetéséhez a MegaSound üzemmódot kell beállítani (Rádió setup menüben).


(MegaSound üzemmód)

A MegaSound 9X a háttérvilágítást is vezérli (szoftverből ez is programozható). A hanggenerátor hangereje is szintén menüből állítható.

További infó:
MegaSound 9X FW frissítése!
MegaSound 9X soros port kiépítése (V3 update)!