RC Klub (Miskolc) BelépésKépek

Senior 011.jpg

Építés, Technológia

Látogatóink:

Oldalainkat 49 vendég böngészi
Tartalom találatai : 2084410
ER9x Model Setup (5/12) Mixer
Írta: Magi István   
2011. december 16. péntek, 06:04

Model Setup (5/12) Mixer
(keverők)

A legnagyszerűbb része az ER9x-nek, ezen funkciója! Egyben a legnehezebben megérthető menüje is. Érdemes először átolvasni, majd többször visszatérve, a logikáját megérteni. Ezt próbálom segíteni néhány minta Mix beállítás magyarázatával is.

A keverő (mix) számos szabadon megadható bemenetekkel dolgozik, ezekkel végez valamilyen matematikai funkciót, majd a kimenetre juttatja az eredményt. Rendkívül rugalmas, emiatt aztán számos beállítási lehetősége van. Elsőre ijesztő lehet a rengeteg paraméter, de ha a logikáját megértjük, már nem lesz olyan vészes!

Főképernyő:

Mikor belép ebbe a menübe, valami hasonlót fog látni először:

Ez az alap mix. A sorok azt írják le, hogy melyik csatornát, milyen súlyozással, melyik bement vagy érték vezérli. A felső sort így kell értelmezni:
CH1 kimenetet, 100%-os súlyozással, a csűrő (AIL) botja vezérli. A végén az esetleges aktiváló kapcsolóval és görbe neve látható.
A kapcsoló megmondja, hogy mely kapcsoló aktív állapotában érvényes ez a keverés (sor), a görbe pedig, hogy milyen bot állás-keverési arány legyen (keverési görbe).

Amikor mozog lefele a kurzorral, látni fogja, hogy a súlyozási érték kiemelődik. Amikor a súlyozás van kijelölve nyomja meg [BAL] / [JOBB]-ot és akkor lehet változtatni az értéket, vagy nyomja meg a [MENU HOSSZAN] gombot és felugrik egy kis menüsor.


Itt lehetőség van választani a meglévő menü szerkesztését (EDIT), beilleszteni egy új mixet (INSERT), másolni a kijelölt mixet (COPY), átmozgatni a mixet (MOVE), vagy törölni (DELETE).

Ez után nyomja meg az [UP] / [DOWN] gombot, majd a [MENU]-t. Ezzel válassza ki a megfelelő műveletet.
Mozgatás során (MOVE) bárhova elhelyezheti, majd nyomja meg vagy a [MENU] = lerak, vagy az [EXIT] = elvet gombokat.

Ha a Trainer funkció be van kapcsolva és aktív, a négy érték RUD, ELE, THR és AIL megváltoznak a PPMin értékeknek megfelelően ami a TRAINER menüben be van állítva.


Tartalom

Edit Mix (6/11)