RC Klub (Miskolc) BelépésKépek

PC9_glow 035.jpg

Építés, Technológia

Látogatóink:

Oldalainkat 992 vendég böngészi
Tartalom találatai : 2012220
ER9x Telemetria (alap)
Írta: Magi István   
2011. december 25. vasárnap, 11:31

FrSky Telemetriás alap képernyők
(sensor hub nélkül)

A főképernyőről elérhető alap telemetriás adatok mely az alap kiépítés esetén a következőek:

A D8R vevőket feltételezi a rendszer, mely az oldalsó két analóg bemenetén keresztül tud 2 féle feszültséget fogadni 0-3.3V tartományban. Megfelelő feszültségosztó alkalmazása esetén ezt fel tudjuk használni rendszerfeszültség (BEC utáni) és akku feszültség (pl. LiPo) mérésére (vagy bármi más feszültség mérésére). A vevő ezenkívül vissza adja a felfele (RX-ből olvasott) és lefele (TX-ből olvasott)  Link kapcsolat minőségét (térerejét, 0-110dBc-ben). Ezekre az értékekre modellenként különböző riasztási szinteket tudunk létrehozni. Riasztás esetén mind az FrSky adómodul, mind a rádiónk piezo hangszórója jelez, valamint a képernyőn a hozzátartozó kijelzett érték inverzben villog.

A telemetriás képernyőkhöz a főképernyőn keresztül juthatunk el az [UP] / [DOWN] gombokkal. amint beléptünk az első ilyen képernyőre, a [JOBB[ / [BAL] gombokkal választhatunk a lehetséges további telemetriás képernyők közül.

A1 és A2 bemenet feszültségei, és a le és felmenő link minősége (RSSI).

Ugyan ezek nagyobb méretben és trimerrek nélkül (szerintem ez a leghasználhatóbb). A képernyő kibővül a két analóg csatorna min. és max. értékeinek tárolásával:

Fontos tudni, hogy ha a telemetria beállításainál valamelyik csatornát A-re (áramra) állítjuk, akkor itt a min. helyén mAh (kisütött kapacitást) látunk, melyet az adó ezen csatorna (áram) × másik csatorna (feszültség) × idő alapján számol!


(A2 csatorna az áram)


(A1 csatorna az áram)

A kijelzett értékek bármikor nullázhatóak az [EXIT] gombbal.
Természetesen az áram méréséhez megfelelő áram/feszültség átalakító kell.

GPS koordináták adatai (ehhez már valószínű senzor hub kell).

Testre szabható kijelzések:Tartalom

Telemetriás beállítások