RC Klub (Miskolc) BelépésKépek

Nagy_FW190 236.jpg

Építés, Technológia

Látogatóink:

Oldalainkat 115 vendég böngészi
Tartalom találatai : 2377566
FPV Szemüveg olcsón! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Magi István   
2010. május 29. szombat, 12:05
Tartalomjegyzék
FPV Szemüveg olcsón!
2. oldal
3. oldal
4. oldal
Minden oldal

Az FPV technika legdrágább eleme a szemüveg. Erre találtak külföldön egy jó megoldást! Egy PC-s játék szett szemüvegét alakították át FPV szemüveggé. A PC-s játék szett ára 1/3-da csak egy FPV szemüvegéé! Én is ezt tettem...

Mivel a szemüveg felbontása 640×480, teljesen alkalmas az FPV PAL képének megjelenítésére (is).
Az átalakítás annyiból áll, hogy a sallangokat le kell választani a szemüvegről (pisztoly, belső 10mW-os adó, fej giro) és 6V-os tápot kell biztosítani az elektronika számára, valamint video és audio bemeneteket kell kiépíteni. A szemüveg az eBay-ről beszerezhető, neve:

 

TRIMERSION VR FIRST PERSON SHOOTER 3001AD HEADSET

 

A szett tartalma:

A pisztoly tartalmazza az elemeket, ezek lekerülnek (kábellestűl) a szemüvegről. A szemüvegben található egy 10mW-os 2.4GHz-es adó, mely a fejgiró adatait sugározza az asztali egységbe (USB-s). Ez is kikerül a giróval együtt a szemüvegből. Sajnos a girot sem tudjuk hasznosítani most.

Az átalakítás során egy kapcsolóüzemű táp kispanel került a adó helyére (6V-os kimenettel). A kispanel fogadja a 10-25V-os tápot (Lipo akku vagy a gépkocsi akkuja), valamint a videó és audio jeleket.
A kispanel tüskesorokon keresztül kommunikál a szemüveg alaplapjával. Maga a szemüveg átalakításáról rengeteg info található a netten, keress rá (Google)!


(alappanel)


(táppanel az alaplapon és átkötéseik)

A stabilizáló IC hűtőzászlaját le kell fűrészelni, hogy beférjen a helyére (nem melegszik az IC egyáltalán)!