RC Klub (Miskolc) BelépésKépek

Nagy_FW190 216.jpg

Építés, Technológia

Látogatóink:

Oldalainkat 94 vendég böngészi
Tartalom találatai : 2377516
Turnigy 9x rádió Firmware frissítése eePe programmal PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Magi István   
2011. október 23. vasárnap, 07:59
Tartalomjegyzék
Turnigy 9x rádió Firmware frissítése eePe programmal
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal
6. oldal
7. oldal
Minden oldal

A méltán népszerű Turnigy 9x (és klónjai) rádió sikere, a folyton frissülő és nagy tudású új szoftvereiben rejlik! Ezek a Firmware-k szinte hetente frissülnek és folyton újabbnál újabb fejlesztéseket, javításokat tartalmaznak. Több ilyen szabad szoftver (Firmware) is elérhető a Netten. Ezek közül kettő a legelterjedtebb.

1. er9x
2. Gruvin9x

Az átalakított rádiónk frissítéséhez egy USBasp programozóra, egy USB-t tartalmazó PC-re és az eePe szoftverre van szükségünk.

A következő leírás az általunk átalakított rádiók (FrSky telemetriás verzió) frissítéséről és az eePe szoftver ezen funkciójának használatáról szól.

Az átalakítás során mi egy USBasp programozó csatlakozót építünk ki az adó hátoldalára, valamint oldalra kerül egy u.n. programozó dugó. Programozás során a programozó dugót be kell dugni és hátulra kell csatlakoztatni a programozót. Ha az antenna miatt a programozó dugó nem hozzáférhető, az adómodult ki kell venni. Sose kapcsoljuk be az adót letekert antennával!!! Ez az adómodul végfokának tönkremenetelével járhat! Programozás során az adót be kell kapcsolni.
A legelső programozás előtt a programozóhoz kapott drivert-t (USB) fel kell telepíteni és a letöltött eePe programot is! Az USBasp programozót az eBay-ről érdemes megvásárolni (nagyon olcsó)!


(USBasp programozó)

Az eePe minden indításakor automatikusan megnézi, hogy van e frissebb verziója saját magából, illetve van e frissítés az általunk használt Firmware típusból! Ha talál, felkínálja a frissítést. Az eePe szoftveren keresztül tudjuk a Firmware-kat cserélgetni, frissíteni. Az eePe kezeli le a modelmemóriát (eeprom). Letölthetjük vele a rádióból, lementhetjük file-ba és vissza is írhatjuk ezeket. A rádió összes funkcióját programozhatjuk vele (mindent!!!)! A felprogramozott mixereket, kapcsolókat szimulátorral tesztelhetjük PC-n!!! Az eePe egy nagy tudású rádió kezelő szoftver!


(eePe szoftver)